Egy bohókás anyuka gondolatai

Anya idő

Donato Carrisi: Démoni suttogás

2017. október 18. - Regős Király Annamária

covers_244534.jpg

 

A könyv már jó pár éve pihen a könyvespolcomon. Anno nagyon megfogott a borító és a fülszöveg. Számomra is rejtély, hogy mért vártam négy évet az olvasással. A Démoni suttogás az utóbbi évek legjobb krimije számomra.

 

Mennyibe kerül egy ember lelke?

 

Fülszöveg:

Rettenetes ​bűnténysorozat sokkolja az országot. Egy embernek aligha nevezhető szörnyeteg kislányokat rabol el és csonkít meg. Goran Gavila kriminológusnak és az általa irányított különleges egység tagjainak olyan pokoli régiókba kell leereszkedniük a nyomozás során, ahonnan alig-alig van visszatérés. A tettes mindvégig ördögien megtervezett, lidérces játékot űz velük, minden egyes feltárt gonosztette valamilyen üzenet, amely arra kényszeríti a csapat tagjait, hogy nézzenek szembe azzal a sötétséggel, amelyet valamennyien magukban hordoznak.
Versenyfutás az idővel és harc a mindannyiunk lelkében ott lakozó démonnal: ez az, ami letehetetlenné teszi Donato Carrisi igaz történet alapján írt első regényét. A felkavaró és végtelenül izgalmas történet a jóság és a gonoszság között húzódó keskeny határmezsgyét vizsgálja, amíg fel nem fedi az utolsó, könyörtelen titkot.

a gyilkolás ösztöne valamennyiünkben megvan. De hála istennek, van bennünk egy szerkezet, ami lehetővé teszi, hogy ellenőrzésünk alatt tartsuk, illetve gátoljuk a cselekvést. De mindig van egy töréspont

Véleményem:

Imádtam a történet összetetszését. Igazán mesterien megkomponált krimi. Annyira szövevényes, hogy a figyelmem egy pillanatra sem lankadt.  Itt nincsenek mellékszereplők. Minden egyes személynek kulcsfontosságú szerepe, feladata van a történetben. Mindannyian sebezhető emberek, akik igyekeznek a világ elől elrejteni sötét titkaikat. Mert mindenkinek van sötét titka.

Elsőre azt gondoltam ez is egy szokványos sorozatgyilkos krimi lesz. Mégsem ezt kaptam. Valami sokkal többet. Nagyon érdekes volt olvasni a nyomozás menetét, a kutató munkát, hogyan gyűjtik be a bizonyítékokat. Köszönet ezért Donato Carrisi-nek, aki egyébként kriminológiai és magatartástudományi tanfolyamokon képezte magát.

az eltűnt személyek fele visszatér, és elmesél egy történetet. Egyeseknek viszont nincs semmi mesélnivalójuk, és visszatérnek korábbi életükbe. Mások kevésbé szerencsések: belőlük nem marad más, mint a néma test.

Résesei lehetünk egy mesterien kidolgozott tervnek, melynek minden állomása egy újabb borzalmas, brutális schizophrenia2-215x300.jpggyilkossághoz vezet. A gyilkos mindig egy lépéssel a nyomozók előtt jár, de volt egy pont ahol minden kezd összeállni. Olyan volt, mint a Gyilkos Elmékben itt is profilozták a gyilkot. Érdekes volt olvasni ezeket az ötletelős részeket . Ezek voltak a kedvenceim.

Nagy hangsúlyt fektetett az író az emberi gyengeségre, hogy milyen könnyen manipulálhatóak vagyunk.

Ebből az egységből nekem Mila kicsit kilógott. Nehezen barátkoztam meg a tetteivel, nem is mindent sikerült megértetnem vele kapcsolatban. Mégis nagyon jót tett a csapatnak a nem szokványos szemlélete. Goran a legjobban megalkotott karakter. Érdekes volt olvasni kettejük elmélkedését.

Aztán jött a nagy csattanó. Végre nem találtam ki, hogy ki a gyilkos. Azt gondoljuk, minden kis részlet a helyére kerül és azt hisszük ezen már nincs mit csavarni. De igen még lehet egyet, kettőt…

A sorozatgyilkos a tetteivel egy történetet mesél el: belső konfliktusáét.

Bár a történet kerek egész én mégis olvasnám a folytatást. Mért nincs magyarul folytatás?

 

Értékelés: 5/5

5kez.jpg

 

süti beállítások módosítása