Kisfiam egyik kedvence ez a kifli. Hetente legalább egyszer ezt sütöm. Nem tudom, hogy másnap milyen mert akár mennyit készítek még aznap elfogy.
Hozzávalók/ 12 db
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
1 tk cukor
30 dkg liszt
2tk só
0,5 dl olíva olaj
A tetejére:
1db tojás
ízlés szerint szezámmag
- Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
- Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajat, élesztős tejet, és alaposan összegyúrjuk.
- Letakarva, meleg helyen kb. félóra alatt duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát egy lisztezett munkalapon kör alakúra nyújtjuk (amilyen vékonyra csak tudjuk), és pizzavágóval 12 cikkre vágjuk.
- A cikkeket kicsit még ellapogatjuk, szélesebb felüknél kezdve feltekerjük őket, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk úgy, hogy a végeik alulra kerüljenek, így sütéskor nem fognak szétnyílni
- Tetejüket megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 200 fokra előmelegített sütőben (aminek az aljába egy vízzel teli lábast tettünk) 20 perc alatt pirosra sütjük őket.