Az érzés amikor reggel arra ébredsz, hogy ma Hagymás babot főznél.... Ti már voltatok így? Pedig nem is álmodtam vele:) Csak valahogy reggel ez volt az első gondolatom. Mivel még soha nem készítettem, első körben a neten böngésztem receptre vadászva, rájöttem nem létezik klasszikus hagymás bab recept. Mindenki a maga elképzelése szerint készíti el. Szeretem az ilyen ételeket.
Fotózni továbbra sem tudok, de olyan jól sikerült. Muszáj veletek is megosztanom:)
Az Én hagymás bab álmom:
Hozzávalók ( 4 személyre):
20dkg kolozsvári szalonna
3 fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg csípős kolbász
2 konzerv vörös bab
1 konzerv csilis bab
só,bors, ízlés szerint
Elkészítés:
A szalonnát csíkokra vágom a hagymát felszeletelem. Én a fokhagymát is vékony szeletekre vágtam. A kolbász pedig vékony karikára vágtam.
A serpenyőben a szalonnát megpirítom, ráteszem a hagymát és a fokhagymát is. Amikor már kezd összesülni hozzáadom a kolbászt. Picit sütöm még így is. Hozzáadom a babot, sózom, borsozom és egy pici vizet adok hozzá. Én a konzerv levét leszűrtem. Nem adtam az ételhez. Én még kb 10 percig főztem.
Valóban serpenyőből, friss kenyérrel a legfinomabb.
Jó étvágyat!