Egy bohókás anyuka gondolatai

Anya idő

Ami mindig elfogy - szezámmagos kifli

2017. szeptember 25. - Regős Király Annamária

Kisfiam egyik kedvence ez a kifli. Hetente legalább egyszer ezt sütöm. Nem tudom, hogy másnap milyen mert akár mennyit készítek még aznap elfogy.

szezamos_kifli.png

 

Hozzávalók/ 12 db                                                        

2,5 dkg élesztő

1 dl tej

1 tk cukor

30 dkg liszt

2tk só

0,5 dl olíva olaj

A tetejére:

1db tojás

ízlés szerint szezámmag

  • Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  • Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajat, élesztős tejet, és alaposan összegyúrjuk.
  • Letakarva, meleg helyen kb. félóra alatt duplájára kelesztjük.
  • A megkelt tésztát egy lisztezett munkalapon kör alakúra nyújtjuk (amilyen vékonyra csak tudjuk), és pizzavágóval 12 cikkre vágjuk.
  • A cikkeket kicsit még ellapogatjuk, szélesebb felüknél kezdve feltekerjük őket, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk úgy, hogy a végeik alulra kerüljenek, így sütéskor nem fognak szétnyílni
  • Tetejüket megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 200 fokra előmelegített sütőben (aminek az aljába egy vízzel teli lábast tettünk) 20 perc alatt pirosra sütjük őket.
süti beállítások módosítása